Kick- /boksen voor kinderen met een beperking

Waarom kickboksen?

Kickboksen is een groepsport waarin je ook individueel bezig bent. Dit dus in tegenstelling met andere sporten waar samenwerking en contact maken vereist zijn.

Voor kinderen met gedragsproblemen kan het juist moeilijk zijn om een sport te vinden die bij ze past. (Kick)boksen heeft een positieve invloed op deze kinderen. Kickboksen is leuk om te doen. Het levert ze veel op: plezier en een leuke hobby. Het verbetert de conditie, de motoriek, gedrag en sociale vaardigheden. De kinderen krijgen veel meer zelfvertrouwen. Dit gaan ze allemaal positief ervaren in hun dagelijks leven. Sport is een speels middel voor een positieve ontwikkeling van kinderen met een beperking.

Enkele voorbeelden waarmee je het moeilijk kan hebben:

  • een motorische achterstand
  • verminderde motivatie door negatieve ervaringen
  • het onthouden van instructies en het interpreteren van deze instructie

Deze voorbeelden kunnen stress bij het sporten veroorzaken. Daarom streven wij er bij Diamond Gym naar om deze belemmeringen te verminderen waardoor het sporten leuk en toegankelijk wordt voor deze kinderen. Met plezierige en leuke, uitdagende boks- en kickboks gerelateerde oefeningen in een kleine groep van maximum 10 personen, worden de kinderen weerbaarder, verbeteren de motorische vaardigheden en de fitheid, waardoor hun zelfvertrouwen groter wordt.

(Kick)boksen voor kinderen met een beperking bij Diamond Gym is veilig. Diamond Gym heeft het Keurmerk van de Vechtsportautoriteit.

Wij werken met 2 groepen. De jeugd tot en met 10 jaar en de jeugd van 10 tot en met +/- 12 jaar.

Wie geeft de lessen:

De lessen worden verzorgd door onze oprichter/Sensei zelf, M. Kirat en vinden plaats in de kleine zaal.

Wat kost het?

De tarieven zijn voor 1 dag in de week €42,00 per maand en voor 2 dagen in de week €65,00 per maand. Je kan hiervoor Persoons Gebonden Budget (PGB) aanvragen onder bepaalde voorwaarden. Kijk hier voor meer informatie.

Je kan er ook voor kiezen om eerst te starten met 1 tot 10 Personal Trainingen waarin er een analyse van de situatie en een trainingsschema gemaakt worden. Ook voor deze P.T. kunt u PGB aanvragen. Na deze Personal Traingen kan je doorstromen naar de kleine groepen van 8-10 kinderen en wie weet zelfs naar de grote groep!


Wanneer zijn deze small group traingen?

(Kick)boksen voor kinderen met een beperking bij Diamond Gym kan op maandag en/of donderdag van 17 – 18 uur tot 10 jaar en van 18 tot 19 uur voor de groep van 10 – 12 jaar.

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op of kom even langs op onze vestiging.