Turtle Training vanaf 6 jaar t/m 9 jaar

Turtle Training vanaf 6 jaar t/m 9 jaar

Hierbij ligt vooral de nadruk op het spelenderwijs bezig zijn. kinderen worden in spelvorm vertrouwd gemaakt met de technieken van het Muay Thai en Kickboksen en het leren omgaan met respect voor elkaar.

De lessen staan onder leiding van:  Francesca Prescimone, Martin Contino of Cengiz Kirat.

  • vanaf € 21.50 Per Maand.
  • Dinsdag en donderdag vanaf 17:00 uur tot 18:00 uur beginners.
  • Dinsdag en donderdag vanaf 18:00 uur tot 19:00 uur gevorderden.
  •                                                                  

Recentelijk onderzoek wijst uit dat vechtsporten voor kinderen goed zijn!

Het NIVM-melde via Twitter over het onderzoek wat is gedaan bij Kickboxing Arnhem naar de effecten van kickboksen op jongeren. Er zijn verschillende manieren gebruikt om het onderzoek te doen, zo is er via interviews met ouders, de jongeren zelf en hun trainers onderzoek verricht. Maar ook literatuuronderzoek is toegepast. Wij hebben al eerder bericht over het feit dat vechtsporten voor kinderen goed is. En dit onderzoek wijst het maar weer eens uit.

Risicogedrag verminderend

Het onderzoek wijst onder andere uit dat het risicogedrag bij jongeren verminderd, immers leert men op een vechtsport hoe het is om met gepast geweld om te gaan. En zal dit in de praktijk niet tot nauwelijks worden toegepast door de jongeren die een vechtsport beoefenen.

Balans tussen mentaliteit en fysiek

De onderzochte jongeren gaven aan meer in balans te zijn en meer zelfvertrouwen te hebben gekregen door het beoefenen van het kickboksen. Ook de ouders bespeurden een positieve wending in het gedrag van hun kinderen, en dat in slechts een aantal weken na de start.

Kickboksen de ultieme uitlaatklep maar ook vormend

Energie en agressie als dat op een verkeerde manier geventileerd wordt kan dat desastreuze gevolgen hebben, zeker onder jongeren. Niet alleen gaven de jongeren aan dat zij het kickboksen niet alleen als uitlaatklep zien maar ook dat zij meer discipline hebben op andere vlakken. Want op de sportschoolmoet je op tijd komen anders geen deelname aan de les.

Sterk lichaam creëert een sterke geest

De oefeningen en trainingen doen bijdragen aan de opbouw van lichaam en geest, uit het onderzoek blijkt dat de onderzochte jongeren aan dat de intensiviteit van de trainingen hen niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk vormt.

De moeite waard

Het is echt de moeite waard om het gehele onderzoek eens te lezen, zeker als ouder die een kind op een vechtsport wil doen, maar ook voor sportschoolhouders een hart onder de riem. En bovenal geeft het onderzoek aan dat vechtsporten in zijn geheel niet in de verdomhoek thuishoren, of moeten worden gecriminaliseerd.